1. Luisteren en ontdekken

“As a decorator your first job is to listen to your customers.”

Of het gaat om klanten die een nieuw huis gekocht hebben, een totaalverbouwing op de planning hebben staan of pas renovatiewerken hebben uitgevoerd en enkel nog willen inrichten; de eerste stap is steeds luisteren naar hun verhaal. Op basis van foto’s, plannen en een uitgebreide rondleiding, ontdekken wij de sfeer en de behoeftes.

Met deze informatie gaat House of Porters aan de slag om de eerste onderbouwde voorstellen te formuleren, ruimtes op te meten en stalen te tonen.

2. Persoonlijk woonadvies

“I love it when people open up and let me look into their souls so I can help them create their unique nest.”

Wij nemen uitgebreid de tijd om het gezin te doorgronden en hun interesses te ontdekken. Met deze kennis en de indrukken tijdens de rondleiding ter plaatse, gaan we aan de slag om rechtuit en to the point een gedetailleerd kleur-, interieur-, gordijn- of totaaladvies te formuleren.

Verwacht geen holle verkoopspraatjes, maar een goed onderbouwd advies dat vertelt hoe uw interieur mooier en functioneler gemaakt kan worden.

3. Een gedetailleerd naslagwerk

“It doesn’t matter if things are old or new, as long as they have a soul.”

Hoe klanten een ziel in hun interieur verkrijgen, schrijft House of Porters neer in een uitgebreid naslagwerk. Dit document van meerdere tientallen pagina’s beschrijft ons advies in detail. Het stelt u onder meer in staat om een concrete vraag te formuleren aan leveranciers en partners, waardoor u vergelijkbare offertes ontvangt.

Met dit transparant naslagwerk kunt u meteen aan de slag om zelf of met onze hulp een rijkelijker en beter interieur te creëren.

4. Het naslagwerk toelichten

“Modern interiors don’t have to be cold. Chrome, modern art or design don’t have to contradict ‘warm’ and ‘cosy’.”

Om klanten een visueel beeld te geven van ons advies en eventuele vooroordelen te ontkrachten, nodigen wij hen uit. Tijdens dit uitgebreid gesprek, dat ongeveer een halve dag duurt, lichten wij het advies toe en tonen we voorbeelden.

Op basis van dit overleg wordt het advies nog een laatste keer herwerkt en aangevuld tot een definitief naslagwerk.

5. Een gesegmenteerde offerte

“People often have favourite objects that are part of theire life-stories and fit naturally into their homes.”

Klanten die op basis van het advies beslissen om de inrichting aan House of Porters over te laten, ontvangen een offerte. Hun favoriete meubels en decoratiestukken worden hierbij als vertrekpunt genomen. De offerte bestaat uit een essentieel deel met hoofdzaken en een vrijblijvend deel.

Deze vrijblijvende opties worden geïntegreerd in het interieur, maar kunnen na bedenktijd weggehaald of vervangen worden. Enkel wat blijft, wordt in rekening gebracht.

6. Interieurwerken opvolgen

“The art of decoration is looking for a symbiosis between the architecture of the house and the taste of the occupants.”

De totale interieurinrichting volgen wij van A tot Z op: we leggen gewenste technieken uit aan de schilder, vormen meubels zelf om in ons atelier of maken stalen. Om de symbiose tussen de woning en de wensen van de bewoners te bekomen, gebruiken we veel maatwerk.

Dit uitgebreid en gedetailleerd creatief denkproces van A tot Z in verschillende stijlen maakt House of Porters uniek.

Inspiratie nodig?

Ontdek recente projecten

Overtuigd van House of Porters? 

Let’s get in touch

Inschrijven Nieuwsbrief

Ontvang alle nieuws en projecten rechtstreeks in uw mailbox.

Door u hier in te schrijven op onze nieuwsbrief, geeft u aan akkoord te gaan met ons privacybeleid.